• Разширителен съд Wilo-NEQ-80


  • Производител:Wilo
  • Код на продукта: 2950893
  • Наличност: В наличност

   • 260.00лв.

   • 306.00лв.  купи на изплащане
  12 x 0.00 лв.

  Разширителен съд предпазва водоснабдителна система от хидравлични удари и при малък дебит ограничава броя на стартовете на помпата в допустими граници.

  Обемът и номиналното налягане на разширителния съд зависят от изискваното налягане и капацитета на помпата. Изборът на разширителния съд се извършва след изчисляване на неговия обем, като функция от дебита на помпата, налягането на включване и изключване и допустимия брой стартове на мотора за 1 час.

  Разширителния съд е със сменяема мембрана от EPDM, разрешена за употреба с питейна вода. Обемът над мембраната съдържа азот под налягане.

  При повишаване на налягането в системата водата започва да навлиза вътре в мембраната до изравняване на налягането и газа над мембраната. Така се осигурява еластичност на системата и се предотвратяват пикове на налягането при стартиране на помпата. Осигурява се и резервен обем вода под налягане, който се влива в системата след изключване на помпата, при настроеното максимално налягане и понижение на системното налягане. Резервният обем вода в разширителния съд ограничава броя на стартовете на помпата при малък дебит на системата.

  Всички разширителни съдове са защитени от корозия с епоксидно прахово покритие. Вътрешната им повърхност не контактува с водата, освен при пробив на мембраната.

  Освен правилното оразмеряване на обема на съда, важно е и регулирането на налягането на газа над мембраната, съобразно системното налягане. Съотношението на тези налягания е важно за ефективното използване на разширителния обем на съда и ограничаване честотата на стартиране на помпата. Неправилно регулиране на налягането на газа ще доведе и до повреда на мембраната.

  ВАЖНО. ОБСЛУЖВАНЕ.

  Защитете съда от температури под 0°С.

  Предварителното налягане на газа се проверява минимум 2 пъти годишно. Препоръчително проверката да се извършва на три месеца. За напомпване използвайте само азот или сух въздух.

  ГАРАНЦИЯ 2 ГОДИНИ, РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ, СЕРВИЗ

  Разширителен съд
  Присъединителни размери 1"
  Максимална температура, °С + 110
  Диаметър, mm 480
  Височина, mm 720
  Тегло, kg 17

  Напишете отзив

  Тагове: Разширителен съд, Wilo-NEQ-80