Разширителен съд предпазва водоснабдителна система от хидравлични удари и при малък дебит ограничава броя на стартовете на помпата в допустими граници.

Обемът и номиналното налягане на разширителния съд зависят от изискваното налягане и капацитета на помпата. Изборът на разширителния съд се извършва след изчисляване на неговия обем, като функция от дебита на помпата, налягането на включване и изключване и допустимия брой стартове на мотора за 1 час.

Разширителния съд е със сменяема мембрана от EPDM, разрешена за употреба с питейна вода. Обемът над мембраната съдържа азот под налягане.

При повишаване на налягането в системата водата започва да навлиза вътре в мембраната до изравняване на налягането и газа над мембраната. Така се осигурява еластичност на системата и се предотвратяват пикове на налягането при стартиране на помпата. Осигурява се и резервен обем вода под налягане, който се влива в системата след изключване на помпата, при настроеното максимално налягане и понижение на системното налягане. Резервният обем вода в разширителния съд ограничава броя на стартовете на помпата при малък дебит на системата.

Всички разширителни съдове са защитени от корозия с епоксидно прахово покритие. Вътрешната им повърхност не контактува с водата, освен при пробив на мембраната.

Освен правилното оразмеряване на обема на съда, важно е и регулирането на налягането на газа над мембраната, съобразно системното налягане. Съотношението на тези налягания е важно за ефективното използване на разширителния обем на съда и ограничаване честотата на стартиране на помпата. Неправилно регулиране на налягането на газа ще доведе и до повреда на мембраната.

ВАЖНО. ОБСЛУЖВАНЕ.

Защитете съда от температури под 0°С.

Предварителното налягане на газа се проверява минимум 2 пъти годишно. Препоръчително проверката да се извършва на три месеца. За напомпване използвайте само азот или сух въздух.

ГАРАНЦИЯ 2 ГОДИНИ, РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ, СЕРВИЗ

Разширителен съд
Присъединителни размери 1"
Тегло, kg 10.5
Максимална температура, °С + 110
Височина, mm 480
Диаметър, mm 409

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Разширителен съд Wilo-NEQ-50

  • Производител: Wilo
  • Код на продукта: Разширителен съд Wilo
  • Наличност: В наличност
  • 136.00 лв.


Свързани продукти

Мембрана за разширителен съд 50л

Мембрана за разширителен съд 50л

Мембрана, балон за разширителен съд Wilo-NEQ-50 LT и Wilo-NEX-50 LTСЕРВИЗ..

53.00 лв.

Пресостат за хидрофор

Пресостат за хидрофор

Италиански пресостат за хидрофор от 1 bar до 5 bar...

25.00 лв.

Комбиниран пресостат за хидрофор

Комбиниран пресостат за хидрофор

Интегриран пресостат за хидрофор. Включва:пресостат от 1 bar до 5 bar; петпътник; манометъ..

32.00 лв.

Тагове: Разширителен съд, Wilo-NEQ-50